Interne afspraken

Om de werking op sportief en organisatorisch gebied zo vlot mogelijk te laten verlopen, willen we de jeugdspelers een aantal na te leven afspraken meegeven. We willen ook aan de ouders vragen om erop toe te zien dat hun zoon/dochter deze afspraken nakomt.

1. Algemeen

- De sportieve verantwoordelijkheid van een ploeg van “VK Langemark-Poelkapelle” berust bij de trainer. Hij fungeert als het eerste aanspreekpunt voor de spelers en de ouders van deze ploeg. Wanneer bij meningsverschillen een voorafgaand gesprek met de trainer niet het gewenste resultaat opleverde,
kan steeds met het sportief aanspreekpunt, de jeugdcoördinator en/of het jeugdbestuur contact worden opgenomen.
- Elke speler begroet zijn trainer, begeleiders, bestuursleden, medespelers en eventueel ouders van medespelers bij aankomst en vertrek in de club.
- Breng niet onnodig waardevolle voorwerpen mee naar de training of wedstrijden. De club kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies of beschadiging van persoonlijke zaken.
- Spelers zeggen neen tegen racisme en geweld in het voetbal.


2. Trainingen

- De spelers worden verondersteld de trainingen zoveel mogelijk bij te wonen. Wanneer je niet kan komen trainen, verwittig je op voorhand rechtstreeks de trainer. Aanwezigheden op training worden opgevolgd en kunnen een bepalende factor zijn bij het toekennen van speelgelegenheid tijdens wedstrijden.
- Zorg ervoor dat de trainingen kunnen beginnen op het afgesproken aanvangsuur. Dit betekent dat je tegen dan bent aangekleed. De spelers wachten in de kleedkamers op het signaal van de trainer om zich dan gezamenlijk naar het oefenveld te begeven.
- Enkel de jeugdtrainers hebben toegang tot het ballenhok. De jeugdspelers worden op aangeven van de trainers betrokken bij het ‘vervoer’van het materiaal. De jeugdspelers dragen ook zorg voor het materiaal en de infrastructuur van de club.
- De spelers tonen inzet, motivatie en concentratie tijdens de trainingen. Hou de aandacht erbij wanneer door de trainer een oefening wordt uitgelegd.
- Kies tijdens de trainingen voor aangepaste kledij in functie van de weersomstandigheden. De jeugdtrainers zullen daarbij richtlijnen geven. Tijdens de trainingen zijn beenbeschermers verplicht! Draag zorg voor uw voetbaluitrusting.
- Er worden geen voetbalschoenen afgewassen onder de douches ! Vooraleer de kleedkamer binnen te gaan worden de voetbalschoenen afgeborsteld aan de daarvoor voorziene borstels, deze kunnen ook schoongemaakt worden in de voorziene wasbakken.
- Douchen na de training is een must, Gebruik bij voorkeur badslippers. Aan de spelers wordt gevraagd om binnen een 20-tal minuten de kleedkamers te verlaten. De spelers bewaren orde en rust in de kleedkamer en afval wordt in de daarvoor voorziene vuilnisbakken gedeponeerd. Hou de kleedkamers proper !
Voor de meisjes wordt er gestreefd om aparte douchemogelijkheden te voorzien


3. Wedstrijden

- Kom naar de wedstrijden in de uitgangstraining, deze wordt gedragen zowel vóór als ná de wedstrijden. Dit zorgt voor een zekere uitstraling van onze club en voor de zichtbaarheid van de sponsor !
- Zorg ervoor dat je op het afgesproken uur aanwezig bent op het complex (thuis of op verplaatsing). Specifieke afspraken in dit verband worden per ploeg gemaakt.
- Breng steeds de benodigde uitrusting mee: voetbalschoenen, rode kousen, rode broek, beenbeschermers. Een truitje wordt door de club ter beschikking gesteld. Een trainingsjas of trui voor de opwarming is aan te raden. Vergeet ook je wasgerief niet !!
- Tijdens en vóór de wedstrijden wordt naar de richtlijnen van de trainer geluisterd en worden ze opgevolgd. De spelers hebben ook zeker het recht om de trainers in dit verband vragen te stellen of op een beleefde manier hun mening te uiten! Luister niet naar de tactische richtlijnen van de toeschouwers langs de kant. Laat u wel positief beïnvloeden door goed bedoelde aanmoedigingen
van de toeschouwers.

- Tijdens de wedstrijden wordt sportief gedrag en fair play vooropgesteld. Daarbij tonen we het nodige respect ten opzichte van de scheidsrechters, de tegenstanders, de medespelers, de toeschouwers en de begeleiders van de ploegen. Tijdens de wedstrijden vertegenwoordigen de spelers de club en daarbij willen we als “VK Langemark-Poelkapelle op een positieve manier naar buiten treden.
- We komen met een positieve ingesteldheid op het veld met de intentie om een goed resultaat te behalen, maar we laten ons gedrag niet bepalen door het resultaat.
- Na de wedstrijd begroeten we op een beleefde en aangepaste manier de scheidsrechter en de spelers van de andere ploeg.
- Ook na de wedstrijd is douchen een must. Ook hier wordt gevraagd om binnen een 20-tal minuten de kleedkamer te verlaten.

4. Sancties

Ongepast of agressief gedrag ten opzichte van de scheidsrechter, trainer, begeleider, medespelers, tegenstanders, publiek, … wordt niet aanvaard. De trainer kan voor de resterende duur van een training of wedstrijd een passende sanctie opleggen. Een beslissing voor een langdurige sanctie zal
steeds in overleg met het sportief aanspreekpunt, de jeugdcoördinator en/of het jeugdbestuur worden genomen. Het is daarbij zeker niet de bedoeling om te de-motiverend op te treden

5. Afspraken in verband met de school

- De studies hebben voorrang op het voetbal.
- De spelers moeten ernaar streven om de combinatie school-voetbal mogelijk te maken. Rekening houden met de trainingsdagen moet worden geprobeerd om taken en lessen op voorhand te plannen.
- Verwaarlozen van de studies kan, na contact tussen ouders,sportief aanspreekpunt en jeugdcoördinator, leiden tot tijdelijke vermindering van trainingen of wedstrijden.

- Tijdens de examenperiode kan het trainingsritme worden aangepast.